Német integrációs kurzus

A német integrációs kurzus szervezése

A német és az osztrák kormány a tartósan betelepült külföldi állampolgároknak integrációs és jópár egyéb más német nyelvű tanfolyamot szervez. Ezt írják:

„Ha Ön Németországban szeretne élni, németül kell tanulnia. Fontos, ha munkát keres, nyomtatványokat kell kitöltenie, a gyermekeit szeretné az iskolában támogatni vagy új embereket megismerni. Ezen kívül tudnia kell néhány dolgot Németországról, pl. a történelemről, a kultúráról és a jogrendről.”

A német integrációs kurzus előnyei

Ha német nyelvterületen jársz német nyelvtanfolyamra, akkor anyanyelvi némettanár fog tanítani. Lássuk ennek az előnyeit:

  • Rögtön eredeti kiejtést hallasz, és ha rááll a füled és a nyelved, akkor te magad is hamar elsajátíthatod a helyes kiejtést.
  • Viszonylag olcsó. Óránként 2,20 € az ára. Az egész tanfolyam 700 órából áll, így a végösszeg 1.540 €-ra jön ki, amit nem kell egyben befizetned.

A német integrációs kurzus hátrányai

Rendszeresen jelennek meg nálam tanítványok, akik első kézből tudnak beszámolni az integrációs tanfolyamról. Az ő tapasztalatuk ezt mutatja:

  • Nem mindig sorolnak be a megfelelő szintre. Van, hogy magasabb szintről kell indulnod, mint ahol valójában vagy, így kimaradnak fontos anyagrészek.
  • Német anyanyelvű a tanár, tehát németül magyaráz. Ez a tanulási mód B1 szinttől fölfelé kiváló, mert akkor már megérted, mit magyaráznak neked. Az alatt viszont viszont garantáltan lesz olyasmi, amit nem értesz meg, egész egyszerűen szakadék van a tudásod és a magyarázat szintje között.
  • Alkalmazkodni kell a többi csoporttaghoz és a tanmenethez. Ez minden csoportos tanfolyamra igaz: ha te lassabban vagy gyorsabban haladsz, mint a tanterv, akkor vagy lemaradsz vagy unatkozni fogsz.
  • Csak meghatározott időben és helyszínen érhető el. Még mindig az alkalmazkodás témájához tartozik. Vagyis ha a te munkarended változó, akkor nehéz lesz beilleszteni. Arról nem is beszélve, hogy a karantén alatt a nyelviskolák nem álltak át online oktatásra.

Javaslatom

Ha téged vonz a lehetőség az előnyei miatt, akkor azt javaslom, hogy mindenképpen próbáld ki! Lehet, hogy neked beválik és haladsz a némettel, mint kés a vajban.

Ha nem kockáztatnál vagy már csalódtál is német nyelvterületen, németül tartott tanfolyamban, akkor próbáld ki a skype-os német nyelvtanfolyamot: https://nemettanulasagival.hu/skype-nemet-ora/. Olvasd el és ha tetszik, jelentkezz a lap alján! Várunk szeretettel!

Oszd meg másokkal is!

Shares

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerj meg 15 ütős, szuperhatékony nyelvtanulási módszert!

Email*
Hogyan szólíthatlak?*

Kezdőknek szóló németkönyvek

Ha könyvből szeretnél németül tanulni, ezek közül válogathatsz:

(Hueber:)Themen neu 1.

 

(Hueber:) Schritte plus 1.,2.

 

(Pons:) Képes szótár német-magyar

 

Maros Judit: Start! Neu – Német 1

 

Maklári Tamás: Lazán németül I., II., III.

 

Studio21 A1-B1

Kotkoda konyhája – csirkemell receptek

csirkemell receptek