Munkatársaim

Ismerd meg kollégáimat, akikkel együtt dolgozom:

Sipos Adrienn

 

Köszöntelek Kedves Érdeklődő!

A német nyelv szeretetét és azt, hogy én is nyelvtanár lettem egykori gimnáziumi tanárnőmnek köszönhetem. Az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán diplomáztam 25 évvel ezelőtt. Hosszú éveken át tanítottam gimnáziumban, jelenleg felnőttoktatással és magántanítással foglalkozom. A tanítás számomra hivatás. Munkámat lelkiismeretesen, nagy precizitással és a mai napig lelkesen végzem.Nagyon türelmes vagyok és érthetően magyarázok.

Miben tudok Neked segíteni?

-óráimon nagy hangsúlyt helyezek a beszédkészség fejlesztésére és a szókincs bővítésére

-elmagyarázom és gyakoroltatom a nyelvtant

-igényed szerint felkészítelek középszintű érettségire, középfokú nyelvvizsgára vagy egy állásinterjúra

-korrepetállak vagy felkészítelek pótvizsgára

-segítek a házi feladatok elkészítésében

Remélem, hamarosan Tanítványaim között üdvözölhetlek.

Várlak szeretettel.

 

Sipos Adrienn

Weitner Éva

Német nyelvtanári diplomával és 21 éves tanítási gyakorlattal rendelkezem, régóta
foglalkozom magántanítással is.

Nyelvtanári pályám során a következő területeken szereztem nagy tapasztalatot:

  • nyelvvizsgára felkészítés – ( B1, B2, C1) ECL, ÖSD, Goethe, Euro, DSD…
  • érettségire felkészítés – közép, emelt
  • külfüldi munkavállalásra való felkészítés
  • beszédfejlesztés
  • fordítás

A nyelvtanulásban a kommunikációs készség elsajátítását tartom a legfontosabbnak, ezért
nálam ez áll a középpontban, de a nyelvtani szerkezetek begyakorlását is szükségesnek
tartom. Módszereim tárházát folyamatosan gazdagítom azért, hogy élvezetessé tegyem a
nyelvtanulást. A tananyagot minden tanítványomnak saját igényeihez és céljaihoz alakítom. Óráimra az oldott légkör jellemző, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyelvet tanulók kevésbé biztos nyelvi tudással is megmerjenek szólalni. Várom szeretettel leendő Tanítványaimat! 🙂

Weitner Éva némettanár

Balog Tibor

 

A nyelvtanításhoz szükséges tapasztalatokat saját iskolámban szereztem, de több évig dolgoztam óraadóként egy középiskolában, illetve egy főiskolán. A főiskolán  tantárgypedagógiát és országismeretet tanítottam. Az óraadás mellett szakvezetőként részt vettem a főiskola gyakorlati képzésében, így alkalmam volt bekapcsolódni a német műveltségterületen tanuló hallgatók munkájába, tanítási gyakorlatot vezettem. Jelenleg az általános iskola mellett nyelviskolában tanítok és online céges órákat tartok. Szeretem tanítani ezt a nyelvet. Igyekszem úgy tanítani, hogy a nyelv szerkezete tanítványaim számára  érthetővé váljon, az órák pedig érdekesek és egyben hatékonyak legyenek. Nagy hangsúlyt fektetek a beszédre, a mindennapi kommunikációra. Óráimon sokféle interaktív anyagot használok fel, így könnyebb a tanulás és látványosabb a fejlődés.

Balog Tibor némettanár

Erdélyi Kincső

 

Az ELTE Tanító szakán végeztem német nemzetiségi szakirányon 2019-ben. Már 11.-es gimnazista koromban volt alkalmam Németországban eltölteni egy évet, ekkor szerettem meg igazán ezt a nyelvet. Azóta ERASMUS program keretein belül egy-egy fél évet az olaszországi Bozen/Bolzanóban, majd a németországi Augsburgban tanultam. Jelenleg egy linzi osztrák egyetemen végzem a mesterképzésem. Hiszem, hogy a külföldön gyűjtött tapasztalataimat itthonról online órák keretében kamatoztathatom. Magánóráimat fiatalos lendülettel, jó hangulattal, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes témákkal, modern eszközökkel gazdagítva tartom. Remélem hamarosan találkozunk!

Erdélyi Kincső némettanár

Steinhardtné Szabó Melinda

 

A német nyelv nagyon különleges a számomra, mivel már kisgyermekkorom óta része az életemnek. 2019-ben végeztem az ELTE Tanító- és Óvóképző karán, mint német nemzetiségi óvodapedagógus. Főiskolai éveim alatt 2017-ben megragadtam a lehetőséget és Erasmus programmal tanultam egy németországi egyetemen Heidelbergben. A német nyelv az életemben különösen fontos, ezért választottam ezt hivatást, amely által nem csak gyermekeknek, de felnőtteknek is átadhatom a német tudásomat, ezzel sikereket és élményt adva másoknak. Célom az, hogy a német nyelvet a gyermekeknek minél játékosabban tudjam élvezetessé tenni, ezáltal megszerettetni a nyelvet. Felnőttek esetében pedig a nyelvtani alapok mellett a beszédcentrikus órákat preferálom ennek köszönhetően biztos, hogy a gátlások hamar megszűnnek és a fejlődés garantált.

Steinhardtné Szabó Melinda

Vozár Ildikó

 

A bécsi egyetemen végeztem magyar és német tanár szakon. Ausztrián kívül Németországban is éltem, összesen tíz évet töltöttem német nyelvterületen. Gyerekeknek és felnőtteknek is tartok online személyre szabott változatos német órákat. Célom, hogy elégedetten távozz minden óráról, valamint hogy együtt elérjük a nyelvi fejlődést. Ha felkeltettem az érdeklődésedet és szívesen tanulnál velem, akkor jelentkezz bátran!

Vozár Ildikó némettanár

Láng Anna

 

A német nyelv már óvodás korom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Ekkor kezdtem el tanulni a nyelvet, majd jött az általános iskola, a német nyelvszakos gimnázium, végül a Pannon Egyetem Germanisztika alapszakján, illetve Fordító és Tolmács mesterszakján végeztem. Cserediákprogram segítségével, majd ERASMUS ösztöndíjjal nyílt lehetőségem Németországban élni és tanulni. 9 éve foglalkozom a nyelv tanításával. Célom, hogy tanítványaim megszeressék a német nyelvet, hogy annak tanulásában örömüket leljék. Óráimat személyre szabottan, rugalmas időbeosztásban tartom, a tanítványaim igényei szerint. Jelentkezzetek bátran! „Egy nyelv elindít az élet folyosóján. Két nyelv kinyit minden ajtót utad során.” 

Láng Anna

Wikipil Gábor

 

Sváb családból származom, így gyermekkorom óta meghatározó a német nyelv szerepe az életemben. Szombathelyen, illetve Pécsett diplomáztam, 2008 óta tanítok közoktatásban, nyelviskolában, illetve magánúton is. Óráimat igyekszem változatosan, oldott légkörben, a tanuló folyamatos fejlődését szem előtt tartva megvalósítani. Igyekszem minél többet német nyelvterületen tartózkodni (legutóbb 2018 nyarát töltöttem a Nordsee egyik kis szigetén, Amrumon) és figyelni a kulturális értékek mellett a nyelv változásaira, új kifejezések, szavak elsajátítására.

Wikipil Gábor némettanár

Déginé Pintér Mónika

 

Hosszú szakmai pályafutásom során munkavégzés miatt Németországban 10 évet töltöttem, ahol a munka mellett felsőfokú tanulmányaimat esti képzésben, német nyelven végeztem el sikerrel. Hazatérésem óta, 2002-től magántanárként foglalkoztam tanítványaimmal a környéken, készítettem fel őket egészen a felsőfokú nyelvvizsgáig. Tanulóim mellett a külföldön dolgozni szándékozóknak tartok állásinterjú-tréninget. Emellett szakmai nyelvtanfolyamot tartok ápolóknak, felszolgálóknak, szobalányoknak, asztalosoknak, épületgépészetben dolgozóknak.

Déginé Pintér Mónika

Bozsó Tünde

 

Az ELTE BTK angol-német tanárszakos hallgatója. Külföldön szerzett tapasztalataimra és édesanyám jól bevált technikáira alapozom óráimat, hiszen ő már több, mint 30 éve a szakmában dolgozik, és már egyetemista kora óta foglalkozik magántanítással. Számomra nagyon fontos, hogy óráimat jó hangulatban, feszültségmentesen tudjam megtartani, és hogy minden óra után elégedetten köszönjünk el egymástól. A német nyelv elsajátítása során fontosnak tartom a nyelvtani szerkezetek megismerését, begyakorlását, de ha külföldi munkához, utazáshoz szeretnél alapszintű kommunikációs ismereteket elsajátítani, abban is készséggel segítek színes, izgalmas feladatokkal, témákkal.

Bozsó Tünde

Tanulj velünk online!

Oszd meg másokkal is!

Shares