Német tanulás app

Német tanulás app-okat sokan kerestek, így most ezeket szedtem össze. Változatosnak nemigen nevezném a legnépszerűbbeket, alapvetően ugyanarra a modellre épül mind: az ingyenes verzióval szavakat, egyszerű mondatokat lehet tanulni, aztán ha többet is szeretnél, akkor minimális összegért megvásárolhatod a kiegészítéseket. A fizetős verziókat nem ismerem, de ezek az appok már elég jók az elinduláshoz. Természetesen egy szinten túl nem lesz elég, hogy csak mobilapplikációval tanulj, mert nincs olyan erős visszacsatolás, mint amikor egy tanár kijavítja a hibáidat, vagy egy beszélgetőpartner változatosan reagál egy beszélgetésben. De ha te teljesen kezdő vagy, akkor hasznos lehet egy-két német tanító appot letölteni a telefonodra és nap mint nap elővenni, gyakorolni a németet.

Német tanulás app #1.: Mondly mondly

Magyar nyelven érkezik a telefonodra. Kezdő, középhaladó, haladó szinten ad feladatokat, ezek elég változatosak. Pozitívuma: van chatbot, lehet kiejtést gyakorolni, tehát hallod-mondod. Gyakoroltatja a szómemorizálást, változatos témákat lehet tanulni. Napi leckét küld, szóval nem hagy békén. Nyomon tudod követni a haladásodat, vannak versenyek, szóval, ha ez téged motivál a tanulásra, akkor sokban tud segíteni. Ha csak idegesít (mint engem), akkor meg simán figyelmen kívül hagyhatod. Hátránya: hiába jelöltem meg a haladó szintet, nagyon kezdő feladatokat adott, pl. „Ich trinke Kaffee.” Plusz befizetéssel nyelvtant ill. tematikus szókincset lehet tanulni, pl. légiutaskísérő, ápolónő (ha jól emlékszem, mert ezeket nekem már nem dobja fel).

Német tanulás app #2.: Tanulj németül 5.000 kifejezés, Fun Easy Learn

Itt meg kell adni az anyanyelvedet, de ért magyarul. Egyértelműbb az elrendezése, a szókincs témakörökbe van rendezve itt is, néhány feladattípuson keresztül megtanulod, begyakorlod, visszaellenőrzöd, aztán haladhatsz tovább. Sok reklám van az oldalon, a prémium verzió ennél sem túl drága. Talán érdemes kipróbálni, ha az ingyenessel végeztél.

Német tanulás app #3.: Német kezdőknek. Tanulj németül ingyen.

A cookie-k elfogadása után a szokásos struktúrával találkozunk: az alapszókincs memorizálása és visszakérdezése zajlik különböző feladattípusokon keresztül. Figyelmet fordít a kiejtésre, helyesírásra, olvasásra, hallás utáni megértésre. Ennél be lehet állítani, hány szót akarsz megtanulni. Szókincstanulásra ez is van olyan jó, mint az előzőek.

Német tanulás app #4.: Tanulj német szavakat, szókincset & kifejezéseket – Tobo

A szokásos szókincs, a szokásos feladattípusok. Amiben más: az elején megkérdezi, te hány éves vagy. Szerintem ez nem jelent más tananyagot, csak a saját statisztikáihoz kell. Nem tetszett, hogy a fordítások pontatlanok (tegezés-magázás).

Német tanulás app #4.: Der Die Das

Egy állandóan visszaköszönő probléma a német nyelv tanulásánál: a német névelők. Erre találtam ezt az appot. Három különböző tudásszinten kérdezi a szavak névelőjét, de ebben nem elég fifikás: a szavaknál csak a jelentést veszi figyelembe nyelvi szint szerint, miközben, aki ismer néhány névelőszabályt, akkor is boldogul, ha a szó jelentésével nincs tisztában. (Pl. -heit, -keit, -in képzős nőnemű főnevek). Mindenesetre a semminél jobb, annál is inkább, mivel ha kéred, még egyszer visszaadja a rontott szavakat, tudod őket gyakorolni, rögzíteni. Nálam itt találsz a névelőkről anyagot: https://nemettanulasagival.hu/nemet-nevelok/

Német tanulás app #5.: Német nyelvtan magyaroknak

Regisztrálni kell, erre most nem akartam időt szánni. Elég magas az értékelése, és miután kifejezetten magyaroknak szól, jó lehet.

Német tanulás app #6.: A német nyelvtan A1-C1

A felépítése megfelel a nyelvi szinteknek, tehát mindazt a nyelvtant közli, amire szükséged van és amit a Közös Európai Referenciakeret a nyelvvizsgáknál megállapít. Durván tele van nyomva hirdetésekkel, de ha érdekel a német nyelvtan, akkor úgyis figyelmen kívül hagyod. Nem tetszik benne, hogy csak kérdez, előtte nem közöl ismereteket. Természetesen a hibáidon keresztül is lehet tanulni, de elég demotiváló, amikor látod a pirossal áthúzott megoldásaidat.

Természetesen ez egy szűk válogatás, nagyon sok némettanulós app van. Kezd el az egyikkel, és a legfontosabb: haladj is vele. Használd minden nap, mert a kulcs nem a csodaapp, nem a varázsmódszer (olyan ugyanis nincs), hanem a rendszeres gyakorlás. Erre kiváló a Quizlet vagy az Anki is, ha szeretsz a tananyagoddal személyesen elbíbelődni.

Ha személyes segítségre van szükséged, akkor pedig nézd meg, hogyan tanítunk mi: https://nemettanulasagival.hu/skype-nemet-ora/

 

Oszd meg másokkal is!

Shares
2

1 hozzászólás

  1. Miklós

    Részemről a Click 4 skill appot használom.

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerj meg 15 ütős, szuperhatékony nyelvtanulási módszert!

Email*
Hogyan szólíthatlak?*

Kezdőknek szóló németkönyvek

Ha könyvből szeretnél németül tanulni, ezek közül válogathatsz:

(Hueber:)Themen neu 1.

 

(Hueber:) Schritte plus 1.,2.

 

(Pons:) Képes szótár német-magyar

 

Maros Judit: Start! Neu – Német 1

 

Maklári Tamás: Lazán németül I., II., III.

 

Studio21 A1-B1

Kotkoda konyhája – csirkemell receptek

csirkemell receptek