Német nyelvtanulás videómagyarázatokkal

A németnyelv-tanulásnak manapság számtalan módja van, most bemutatom a német nyelvtanulás videómagyarázatokkal való módját és ígérem, számos videómagyarázatot közzéteszek itt is.

Német tanulás videó

A napi 5 mondat egyik adagja (nem lejátszható innen)

Mert ugye tanulhatsz egyedül vagy csoportban, iskolában vagy magánúton, gyerekkorban vagy felnőtt fejjel. Tanulhatsz tankönyvből hanganyaggal, videókkal megtámogatva, tanárral vagy tanár nélkül.

Német nyelvtanulás eszközei

Csak egy gyors áttekintés felsorolásszerűen:

  • tankönyv
  • munkafüzet
  • kártyák, dominó, memory, egyéb játékok
  • hanganyag
  • videó
  • applikáció
  • online feladatok
  • és az egyéni tanulás megannyi módja: újság, rádió, tévé, na meg a legfontosabb: német anyanyelvűekkel való beszélgetés.

Miért jó neked a német nyelvtanulás videómagyarázatokkal

A fönti kínálat egyszerűen mindenki ízlését lefedi. Ehhez szerintem kétség sem férhet. Aki szereti strukturáltan, anyagrészekre lebontva látni az anyagot, kis lépésekben haladni, annak ott a tankönyv-munkafüzet-hanganyag triumvirátus, ha kell, megtámogatva tanári segítséggel. Aki szeret fejest ugrani az ismeretlenbe, az találhat német nyelvű olvasni-, nézni-, hallgatnivalót rogyásig. A videómagyarázatokat azoknak ajánlom, akik szeretik magyarul hallani a nyelvi-nyelvtani miérteket, szeretik pár perc alatt átlátni a szabályokat, hogy utána könnyebben eligazodjanak a német nyelvben. Ugyanez leírva sokszor körülményesebb, egészen egyszerűen könnyebb mutatni és mondani, mint másképp elmagyarázni. Épp ezért készítek én is videómagyarázatokat a Youtube-ra.

Német videómagyarázatok nálam

Itt felsorolok néhány példát a nálam található némettanulós videómagyarázatokra:

Német szókincs: Állandó szókapcsolatok

Német nyelvtan:

Némettanulási útmutató:

Ezeken kívül még van jópár ingyenes és fizetős videómagyarázatom a Youtube-on. Ha már tanultál németül, de bizonytalan vagy, akkor javaslom, hogy rendszeresen nézegesd ezeket. Ha hajlandó vagy komolyabban is nekifeküdni, akkor neked javaslom a Német nyelvtani kisokost, tudj meg róla többet itt: Német Nyelvtani Kisokos. Előzménye pedig a Kezdő Német Nyelvtanfolyam. Ha haladni akarsz, akkor ne habozz, azt javaslom, hogy minél előbb rendeld meg!

Neked való a videómagyarázat, ha egyszer-egyszer csak pár perced van a németre, mert ezeket igyekeztem igazán rövidre venni. Ha belekóstoltál és kedvet kaptál, hogy többet is megnézz, akkor érdekel a véleményed! Megkérlek, hogy írd meg nekem, melyik tetszett vagy melyik nem tetszett, azt is, hogy miért. Írd meg, mit látnál még szívesen, miről vársz még videómagyarázatot és mielőbb elkészítem, jó?

Szóval katt arra, amelyik jelenleg leginkább érdekel, rajta! 🙂

Oszd meg másokkal is!

Shares

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerj meg 15 ütős, szuperhatékony nyelvtanulási módszert!

Email*
Hogyan szólíthatlak?*

Kezdőknek szóló németkönyvek

Ha könyvből szeretnél németül tanulni, ezek közül válogathatsz:

(Hueber:)Themen neu 1.

 

(Hueber:) Schritte plus 1.,2.

 

(Pons:) Képes szótár német-magyar

 

Maros Judit: Start! Neu – Német 1

 

Maklári Tamás: Lazán németül I., II., III.

 

Studio21 A1-B1

Kotkoda konyhája – csirkemell receptek

csirkemell receptek