Német online nyelvtanulás

Az online német nyelvtanulás módszerét szeretném neked bemutatni, hogy mérlegelni tudd, vajon megfelelő-e neked a német tanulásnak ez a módja.

Hogyan zajlik nálam a német online nyelvtanulás ?

német online nyelvtanulás

Német tanulás online

Többféle síkon. Mert  rengeteg hasznos német tanulással kapcsolatos ingyenes információt találhatsz a blogban is, pl. a nagyon alapvető tudnivalókat itt osztom meg veled, mint német betűk, betűkapcsolatok, kiejtés, számok németül, stb. Aztán a Youtube csatornámon is hasznos német nyelvtani, német szókinccsel kapcsolatos videókat osztok meg. Már ezekből az ingyenes anyagokból is sokat tanuhatsz, de ha igazán elszánt vagy, akkor neked szól a Gyorstüzelő német nyelvtudás tanfolyam és az ehhez kapcsolódó nyelvtani magyarázatok, hiszen ezzel egy hónap alatt (igen, nem tévedés, tényleg egy hónapot ígérek) elsajátíthatod azokat az alapokat, amik az első időkben feltétlenül szükségesek. Konkrétan így néz ki:

 • 10 témakör van, mint bemutatkozás, család, bevásárlás, tájékozódás, lakás, orvos, stb.
 • 30-30 mondat ill. kifejezés mindegyik témakörben leírva
 • ugyanezek hangfelvételen, hogy a kiejtés se legyen probléma
 • részletes útmutató, hogyan használd, hogy eredményes nyelvtudásod legyen
 • +
 • külön kérhető hozzá a 9 legalapvetőbb nyelvtani téma videómagyarázata
 • megmutatom a ragozást, szórendet, stb., vagyis a szabályt
 • példákat is kapsz hozzá, hogy alkalmazni tudd

A kettő szorosan összekapcsolódik, hiszen a példamondatokban már ragozva vannak az igék, a szabályok szerint épültek fel a mondatok, tehát ha érdekelnek a miértek, akkor azokat a nyelvtani videókban találod meg. Fordítva is igaz: önmagában a száraz nyelvtani tényekkel nem mész semmire, azok arra jók, hogy értsd a nyelv logikáját, de használni őket még nem fogod tudni. Van olyan is, akinek semmit nem számítanak a tényszerű magyarázatok, nekik tényleg nem fog használni a nyelvtani videósorozat; ha te is ilyen vagy, akkor nem javaslom megvenni. Ha viszont nem szeretnél elveszni, ha szeretnéd érteni, mit miért úgy mondunk, akkor feltétlenül.

A német online nyelvtanulás előnyei

 • Ki sem kell mozdulnod otthonról, a saját otthonodban, a legkényelmesebb foteledben végezheted a tanfolyamot.
 • Nincs hajszolt tempó, nem kerget a tanmenet, a saját tempódban, kényelmesen tanulhatsz. (Persze, ha nagyon ráérsz. Ha nem, akkor javaslom, hogy tartsd be az általam javasolt menetrendet!)
 • Nem érsz rá kedd-csütörtök négytől ötig? Sőt, te reggel hétkor akarsz tanulni? Vagy este tízkor? Lényegtelen: te döntöd el, nincs időponthoz kötve.
 • Nem akarsz unalmas szótározgatással bíbelődni? Oké, én már levettem azt a terhet a válladról. Csak olvasnod, ismételned kell, és hozzá hallgatnod a felvételt. Mondom, hogy kényelmes! 🙂

De lássuk a hátrányokat:

A német online nyelvtanulás hátrányai

 • Nem áll a tanár állandóan a hátad mögött. Igen, nem fogom tudni folyamatosan fogni a kezed, ez tény. De épp ezt igyekeztem kiküszöbölni egyrészt azzal, hogy nem csak írásban, de szóban is megkapod az anyagot, és hogy egy ingyenes konzultációt is biztosítok neked, hogy összegyűjthesd a kérdéseidet, és választ is kaphass rájuk.
 • Nincs a teremben a többi osztálytárs. Igen, nem biztosítok neked a párbeszédekhez tanulópárt, legalábbis nem azonnal! Mert igazából van sok-sok társad, akikkel együtt indulsz, akár tanulópárt, társakat is szerezhetsz magadnak a titkos Facebook csoportban, amelynek a tagja lehetsz, ha benevezel a tanfolyamra.
 • Nincsenek gyakorlófeladatok. Igen, ezt a tanfolyamot kifejezetten azoknak készítettem, akik nem érnek rá mindennap órákat tölteni a német nyelvtanulással, akik kész mondatokat szeretnének, akik nem tudnak most rengeteg időt szánni a gyakorlásra. Épp ezért a gyakorlást leszűkítettem a legszükségesebbekre, azért, hogy ha sürgősen kell a német, ennek a tanfolyamnak a segítségével minél hamarabb el tudj indulni.

Ha azonnal bevethető német nyelvtudást szeretnél, akkor itt találod a részleteket: https://nemettanulasagival.hu/gyorstuzelo-nemet-nyelvtudas/

Oszd meg másokkal is!

Shares

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerj meg 15 ütős, szuperhatékony nyelvtanulási módszert!

Email*
Hogyan szólíthatlak?*

Kezdőknek szóló németkönyvek

Ha könyvből szeretnél németül tanulni, ezek közül válogathatsz:

(Hueber:)Themen neu 1.

 

(Hueber:) Schritte plus 1.,2.

 

(Pons:) Képes szótár német-magyar

 

Maros Judit: Start! Neu – Német 1

 

Maklári Tamás: Lazán németül I., II., III.

 

Studio21 A1-B1

Kotkoda konyhája – csirkemell receptek

csirkemell receptek