Miért akarsz németül tanulni?

Ha tisztán látod magad előtt német tanulásod célját, könnyebb lesz odajutni 😉

Ha most kezdesz németül tanulni, akkor talán meghökkensz, hogy azt állítom, hogy határozd meg pontosan a célodat. Hiszen neked nyilvánvaló: azért akarsz németül tanulni, hogy tudj németül. De ez még nem pontos cél!

Nem mindegy ugyanis, mire fogod használni a német nyelvet. Nézd csak, mire gondolok, amikor pontos célkitűzésről beszélek:

  • Három év alatt akarok középszinten megtanulni németül, hogy nyelvvizsgát tegyek és egy német vagy osztrák cégnél helyezkedjem el. Könnyen szót szeretnék érteni a munkahelyemen és a magánéletben a német anyanyelvűekkel, könnyedén szeretném használni a nyelvet.
  • Az osztrák határ mentén ingázva idénymunkákra szeretnék elhelyezkedni, az alapokkal szeretnék tisztában lenni.
  • Szeretem a német nyelvű országokat, sokat utazom, még többet szeretnék a későbbiekben. Szeretek ismerkedni, fiatalokkal szóba elegyedni, szórakozóhelyekre járni, ehhez kell a nyelvtudás.
  • Még nincsenek konkrét céljaim, de a köznyelvet szeretném elsajátítani. Semmilyen szakterület nem fontos egyelőre, később talán még orientálódom.
  • Sürgősen ki szeretnék menni dolgozni német nyelvterületre, számomra égető, hogy az alapokkal minél előbb tisztába jöjjek. (Van rá egy hónapod? Akkor katt ide:https://nemettanulasagival.hu/gyorstuzelo-nemet-nyelvtudas/)

Ugye, érted már, mire gondolok? Ha világos a cél, nem fogsz fölösleges vargabetűket leírni. Ha pl. az alapokra vagy kíváncsi, nem kell bonyolult szakkifejezésekkel bíbelődnöd, ha turistáskodni akarsz, nem árt, ha te magad is szert teszel némi idegenvezetői tudásra és így tovább.

Mire figyelj, ha a némettanulással kapcsolatos célkitűzésedet tervezgeted?

  1. Először is: mire fogod használni a németet?
  2. Mennyi időt szánsz rá?
  3. Van-e konkrét elképzelésed témaköröket, speciális tudásanyagokat illetően? (Pl. teszem azt a kávéházak megszállottja vagy, esetleg rajongsz a bringázásért vagy egy zenei stílus iránt érdeklődsz behatóan.)

Ha ezek megvannak, akkor foglald össze a fenti példák alapján, mit és hogyan szeretnél elérni a némettel!

Ha tetszett ez a cikk, iratkozz fel a hírlevelemre, hogy más hasznos német tanulással kapcsolatos infót is meg tudjak veled osztani.

Oszd meg másokkal is!

Shares

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szerző: | 2016 ápr 16 | Uncategorized | 0 hozzászólás

Ismerj meg 15 ütős, szuperhatékony nyelvtanulási módszert!

Email*
Hogyan szólíthatlak?*

Kezdőknek szóló németkönyvek

Ha könyvből szeretnél németül tanulni, ezek közül válogathatsz:

(Hueber:)Themen neu 1.

 

(Hueber:) Schritte plus 1.,2.

 

(Pons:) Képes szótár német-magyar

 

Maros Judit: Start! Neu – Német 1

 

Maklári Tamás: Lazán németül I., II., III.

 

Studio21 A1-B1

Kotkoda konyhája – csirkemell receptek

csirkemell receptek