Szállodai dolgozók mondattára

.3

Szobalány/roomboy, konyhai kisegítő, mosogató.

Ha te is szeretnél német nyelvterületen a szállodaiparban elhelyezkedni és némi nyelvi segítségre szorulsz – itt van!

Nem kell neked bemutatnom a munkaerőpiaci helyzetet. Nagyon jól tudod, mi vár rád itthon és külföldön. Lehet, hogy már egy ideje forgatod a fejedben a gondolatot, hogy német nyelvterületre mész dolgozni egy hotelbe vagy hajóra. De lehet, hogy már ott is vagy, csak épp pár szón kívül alig értesz valamit. Ha beírod a keresőbe, hogy „ausztriai munkák”, „németországi munkák”, egy csomó állásajánlatot kaphatsz azonnali belépéssel. Csakhogy van egy kis bökkenő:

A magyar munkavállalók zöme nem vagy alig beszéli a nyelvet, nyelvtudás nélkül pedig már nem nagyon akarnak alkalmazni a németek.

Dönthetsz: átengeded a terepet más keleteurópai és egyéb külföldi munkásnak, akik szorgalmasak, hajlandóak tanulni és előbbre akarnak jutni. Ezzel be is biztosítod magadnak a magyar jövedelmedet.

Vagy elhatározod magad és rászánsz az életedből néhány hónapot, hogy alapfokon megtanuld a szaknyelvet. Ezzel perspektívát nyitsz magad előtt, hogy hamarosan meg tudod valósítani mindazt, amire vágysz.

Persze nem állítom, hogy sétagalopp lesz, hogy egy modernkori tölcsért adok a kezedbe, amivel csak be kell töltögetni a tudást a fejedbe. Viszont állítom, hogy ami terhet csak tudtam, levettem a válladról.

Létrehoztam a szállodai dolgozók mondattárát a legfontosabb 150 mondattal.

Mit tartalmaz ez a mondattár?

150 mondatot – Mondatok és nem szavak. Egyben tanulhatod meg a legfontosabb kifejezéseket, nem kell hosszasan töprengeni, hogyan állítsd össze az egyes szavakat mondatokká.

9 témakör, ami a szállodában a leggyakrabban előfordulhat:

  • recepció
  • a szobában
  • panaszok és kezelésük
  • autóbérlés
  • étel-ital rendelés érintőlegesen
  • extra kívánságok (pl. babaszék)
  • álláskeresés
  • szobalány feladatai
  • konyhai kisegítő feladatai

150 mondat se nem sok, se nem kevés. Beleférnek olyan alapvető mondatok is, mint: „Hámozza meg a krumplit!” vagy „Természtesen. Azonnal hozom.” És olyanok is, hogy „A nyilvános helyiségek takarítási munkálatainak lebonyolítása.” (Hidd el, nem én találtam ki. Szobalányoknak szóló álláshirdetésből vettem.) Egy biztos: ahhoz, hogy elindulj, ennyi biztosan kell.

De ha nem vagy benne biztos, hogy hasznos lesz neked, biztosítsd be magad! Ha úgy gondolod, hogy kicsit sem volt hasznodra, akkor ingyen kaptad. Ha a vásárlástól számított egy héten belül írsz egy emailt, akkor szó nélkül visszaadom a pénzed. Szerintem így nincs vesztenivalód.

Mennyibe kerül?

 

Itt vagy velem, olvasod ezt az oldalt és tudod, hogy szükséged van erre a hiánypótló anyagra a boldogulásodhoz. Ez a gyűjtemény 30.000 Ft-ot ér. De én nem kérek érte ennyit.

Mindössze 11.000 Ft. az ára.

Ha ez kevésnek bizonyulna:

Összegyűjtöttem a leghasznosabb 235 szót. Ezt a szótárt is megveheted hozzá 1.000 Ft-ért.

És egy meglepetés: neked, megrendelőmnek tartogattam valamit: a Kezdő német túlélőcsomagot most 50%-os engedménnyel megkaphatod. Figyelem: ez az ajánlat csak a Szállodai dolgozók mondattárának megrendelőinek szól, mivel feltételezem, hogy sokan vannak köztetek, akik teljesen kezdők németből! Ha megnézed a Kezdő német túlélőcsomag oldalát, láthatod, hogy az eredeti ár 21.400 Ft. Tehát ha most megrendeled a Szállodai dolgozók mondattárát, akkor 10.700 Ft-ért a tiéd lehet a Kezdő csomag. A nyelvtani videókat pedig 1.000 Ft-ért megkaphatod. Ez az ár csak most és csak a hoteles mondattár megrendelőire érvényes.

Rendeld meg most, nehogy elfelejtsd:

Oszd meg másokkal is!

Shares